Bugs 4 fun

Voordelen van een epoxy gietvloer

Voordelen van een epoxy gietvloer

Geplaatst op

De voordelen van een epoxy gietvloer zijn praktisch en functioneel van aard, maar hebben ook betrekking op de uitstraling. De flexibele mogelijkheden om eigenschappen toe te voegen, is bovendien een groot voordeel. Hierdoor is een epoxy gietvloer namelijk voor vele doeleinden en toepassingen geschikt.

  1. Vloeistofdicht en bestand tegen chemicaliën

Een van de vele voordelen van een epoxy gietvloer is dat deze vloeistofdicht is. Een ander voordeel dat hieraan is te koppelen, betreft de bestendigheid tegen chemicaliën, zuren en oliën.

  1. Onderhoudsvriendelijk met gesloten naadloos oppervlak

Een van de andere voordelen van een epoxy gietvloer is dat deze met een gesloten naadloos oppervlak uitgevoerd wordt. Dit is uiteraard een voorwaarde voor de waterdichte eigenschappen, maar voorziet ook in een extra voordeel. Er ontstaat hierdoor een strak design met een oppervlak dat gemakkelijk schoon te houden is. Het is in dat opzicht een hygiënische en onderhoudsvriendelijke vloer.

  1. In alle kleuren leverbaar

Met betrekking tot het strakke design geldt dat er een voordeel is dat epoxy gietvloeren in alle kleuren zijn te leveren. Het behoort onder meer tot de opties om kleuren in het oppervlak te verwerken, zoals lijnen, tekst of logo’s.

  1. Toevoeging van extra eigenschappen

Er zijn toevoegingen mogelijk aan een epoxy gietvloer en dat biedt meerdere voordelen. Zo kan je kiezen voor antislip om te voorkomen dat er iemand uitglijdt als de vloer nat is. Of er kan een geluiddempende laag aan worden toegevoegd.

  1. Sterker dan een vloer van beton

Epoxy gietvloeren zijn sterker dan vloeren van beton. Daarom is het voor industriële toepassingen een geweldige vloer, zoals in fabrieken net als in werkplaatsen of in garages. Dit is een van de voordelen van epoxy gietvloeren die ervoor zorgen dat de vloer mechanisch zwaar te belasten is, zoals met zware machines net als met voertuigen.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden