Bugs 4 fun

Een roadtrip door Nederland beginnend in Rotterdam

Een roadtrip door Nederland beginnend in Rotterdam

Geplaatst op

Wil je een roadtrip maken? Dat kan ook door Nederland! Nederland kent vele mooie steden en dorpen. Hoe leuk is het om je eigen land beter te leren kennen? Een roadtrip kun je maken met de auto, een caravan of een camper. Heb je geen eigen auto? Dan kun je ook een auto huren in Rotterdam

Rotterdam

Voordat je je huurauto ophaalt kun je een gezellig dagje vertoeven in Havenstad Rotterdam, lopend met het OV of met de fiets. In Rotterdam kan je naar genoeg architectonische hoogtepunten kijken.

  • De Markthal -> Een kolossaal gewelfd gebouw, waar ruimte is voor eetgelegenheden, winkels en appartementen. De muurschildering van Stuart Foster is hier ook te bewonderen. 
  • Rotterdam Centraal Station -> Dit schuine driehoekige bouwerkt is een belangrijk vervoersknooppunt en een kunstwerk. 
  • Kubuswoningen -> Deze funky uitziende gele huizen worden gebruikt als woningen. 
  • Drijvend Paviljoen -> Deze voerbal-achtige koepels dienen als drijvende ruimte
  • Delfshaven -> Deze historische wijk met grachtenpanden is een van de weinige plekken die het bombardement van Rotterdam in 1940 heeft overleefd. 

Delft

Na het ophalen van je huurauto in Rotterdam rijd je door naar Delft. De grachtenstad Delft was de geboorteplaats van schilder Johannes Vermeer. Ondanks dat er geen originele schilderijen van Vermeer te vinden zijn kun je naar het Vermeer Centrum Delft. Een museum die het leven van deze schilder en zijn technieken toont. 

Naast Vermeer biedt de staf nog meer moois. Loop over de kleine bruggetjes en neem plaats op een van de leuke eet- en drinkgelegenheden. Waarschijnlijk kom je in Delft ook vele studenten tegen. Delft is namelijk ook echt een studentenstad. 

Lisse

Vanaf Delft rijd je (dan wel na een overnachting) door naar Lisse. Lisse staat bekend als bollenstad, waar vele kleurrijke tulpen en bloemen te vinden is. Vooral in april en mei is Lisse de perfecte plek om visueel te genieten van de bloeiende tulpenvelden in Nederland. Een tipje, koop je tickets voor de Keukenhof alvast online, zo sta je niet zo lang in de rij. 

Zaandijk

Na Lisse breng je een bezoek aan de Zaanstreek. Dit gebied staat vol met bewaarde of gerestaureerde windmolens uit de vroegere jaren. Bekijk ook de schattige huisjes en loop door de straatjes van Zaandijk.

Na zaandijk kun je ervoor kiezen om weer langzaam richting Rotterdam te rijden, met eventuele stops in: Amsterdam, Utrecht en Kinderdijk. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden