Bugs 4 fun

DIY: een buggy auto maken

auto onderdelen

DIY: een buggy auto maken

Geplaatst op

Een buggy ken je vast niet alleen als een kinderwagen voor baby’s, maar ook als crossauto voor zandvlaktes en duinen. Je herkent ze aan de grote wielen en brede banden. In een buggy rijden is een leuke manier om rond te crossen, maar het is natuurlijk nog leuker om zelf een eigen buggy te bouwen en op pad te gaan.

Veel mensen beginnen met het verbouwen van een oude Volkswagen Kever of een bouwpakket om op een goedkope manier een buggy te bouwen. Wij adviseren echter om een schade- of afbraakauto te kopen en die op te knappen. Door de kapotte auto onderdelen te vervangen en deze vervolgens om te bouwen maak je relatief goedkoop een eigen buggy. In dit artikel leggen we uit hoe je dat in enkele stappen doet.

1.      Schadeauto zoeken

Koop een Volkswagen Kever schadeauto om op te knappen voor je buggy. Deze auto heeft de perfecte afmetingen en vorm voor een buggy. Als je een goede schadeauto koopt, dan zijn de meeste belangrijke onderdelen herbruikbaar, zodat je ze niet hoeft te vervangen. Zorg dat je naast het chassis ook de stoelen, remmen en motor nog kan gebruiken.

2.      Huidige onderdelen inspecteren

Een schadeauto opknappen, zonder dat je elk onderdeel moet vervangen is makkelijker en goedkoper dan zelf iets van begin af aan opbouwen. Controleer de onderdelen op beschadigingen en laat ze eventueel door een monteur onderzoeken. Zo weet je vooraf welke onderdelen aan vervanging toe zijn en welke onderdelen nog in goede staat zijn.

Als je een schadeauto gebruikt, dan werk je waarschijnlijk met veel verroeste onderdelen. Vervang alles wat in slechte staat is, ook bij twijfel. Zo rijd je straks veilig in je buggy.

3.      Auto onderdelen vervangen

Als je weet welke auto onderdelen aan vervanging toe zijn, ga dan op zoek naar tweedehands auto onderdelen. Deze onderdelen zijn goedkoper dan nieuwe onderdelen en vaak nog in prima staat. Koop deze onderdelen dan wel bij een gecertificeerd autodemontagebedrijf.

Een andere optie is om naar een autosloop te gaan voor auto onderdelen. Hier hebben ze ook vaak nog onderdelen die herbruikbaar zijn. Vraag eventueel andere buggyeigenaren waar ze hun onderdelen vandaan halen. Veel mensen passen bijvoorbeeld ook onderdelen van andere schadeauto’s of voertuigen toe in de buggy’s.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden